sreda, 12. maj 2010

Zaključek prvega sklopa terena v Prekmurju


Po dolgi vožnji iz Ljubljane do KE Radenci, kjer smo imeli prvi postanek na LD Negova, smo pot nadaljevali peš po negovskih gozdovih ( tamkajšnje najbolj gozdnato območje). Kot zanimivost se v bližini nahaja zelo lep negovski grad ter negovsko jezero. Na tem območju so gozdne površine zelo razčlenjene, v njih pa se pojavljajo drevesne vrste kot so dob in gaber na vlažnih rastiščih, borovci, bukev ter na mokrih rastiščih jelševja. Zraven teh vrst se pojavljajo še graden, češnje, javor, agresivna robinija ter tudi smreka iz preteklega gospodarjenja.
V preteklosti so tako kot po vsej Sloveniji, tudi tukaj nekoč kraje naselili tedanji Avstrijci, ki so z gozdovi gospodarili po nemški šoli, kar pomeni, da so izsekavali listavce in sadili smreko.
No, tako smo se sprehajali oz. večinoma vozili z avtobusom po deželi pred in čez Muro. Se dobro okrepčali z domačim golažem in polento z ocvirki na turistični kmetiji v Negovi, kar nam je uredilo tamkajšnje gozdno gospodarstvo. Pa še ena luštna malica na območju Gozdne učne poti Polana, kjer smo videli jelševja.
No, tako je zgledal današnji teren v zelo ozkem pogledu. Tega so popestrili tudi slednji: kraji s končnico na -nci, štorkljino gnezdo, glas puranov ter ptic v gozdu, žabe v domačem ribniku, komarji na območju jelševja, klopi, bujno podrastje, njive,...aja, vzpodbuden govor o zaposlitvah in delu v gozdarski službi :P ter navsezadnje veseli kolegi gozdarji.
Danes je to v bistvu naš ( 4. letnik gozd-uni) zadnji teren, ko smo kot celotni razred bili skupaj, katerega pa so nekateri proslavili z žlahtno kapljico ;).
No, to je to, jutri pa nov dan, nov teren in upam, da isto vreme kot danes!

Natalkakotalka

Ni komentarjev: